vineri, 19 august 2011


Pastilele de Ecstasy au putea fi folosite pentru a vindeca cancerul după ce oamenii de ştiinţă au modificat drogul astfel încât să-i crească proprietăţile de distrugere a tumorilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au descoperit că pastilele de Ecstasy sunt foarte bune pentru tratarea Leucemiei, scrie The telegraph.

Ecstasy a fost déjà folosit cu eficienţă impotriva a peste jumătate din cazurile de cancer al celulelor albe din sânge, însă tratamentul trebuie foarte bine utilizat pentru că administrat în dozele prea mari drogul ar putea ucide pacientul.

Într-un studiu publicat în revista "Investigational New Drugs", oamenii de ştiinţă spun că varianta îmbunătăţită a drogului, dacă va fi produs în siguranţă, poate fi folosită de doctori pentru a trata cancerul.

Autorul articolului, profesorul John Gordon, a declarat: "Acesta este un pas important spre viitor. Folosind Ecstasy vom putea ajuta oamenii care suferă de cancer".

"Nu dorim să dăm speranţe false oamenilor bolnavi, însă rezultatele acestor cercetări reprezintă un pas înainte pentru îmbunătăţirea tratamenului în anii următori", a adăugat acesta.

Dr. Julie Sharp de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie a spus că Ecstasy este un drog periculos care trebuie utilizat corespunzător pentru a fi folosit pentru a trata bolnavii.

Deşi rata de supravieţuire a bolnavilor de leucemie s-a îmbunătăţit în ultimii 30 de ani sunt necesare abordări noi la tratament pentru a trata această boală mai eficient


sursa:http://www.adevarul.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu