sâmbătă, 2 iulie 2011

Cory Maye, un barbat condamnat la moarte care a fost eliberat! Afla incredibila poveste

Cory Maye, un barbat condamnat la moarte care a fost eliberat! Afla incredibila poveste
Cory Maye, un barbat condamnat la moarte care a fost eliberat! Afla incredibila poveste

Cory Maye, un prizonier din SUA, Mississippi care a fost condamnat pentru crima in 2001 a fost eliberat dupa ce a savarsit 10 ani de inchisoare, insa surprinzator este faptul ca babatul fusese condamnat anterior la moarte.

Pe data 21 septembrie 2006 pedeapsa cu moartea a fost abolita de judecatorul Eubanks Michael, iar Maye a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Cory a ucis un politist in timpul unei razii in cautare de droguri. Barbatul a pledat tot timpul nevinovat, invocand autoapararea. Cu toate acestea Maye a fost condamnat pentru uciderea ofiterului Ron Jones.

In urma unor negocieri, Judecatoria Pretiss Harrell din Mississippi a semnat un acord in dimineata zilei de 1 iulie 2011 in care Maye a pledat vinovat de omor prin imprudenta. Conform acordului acesta a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, timp pe care il petrecuse deja la puscarie, drept urmare barbatul urmeaza sa fie eliberat.

Cum a ajuns el sa savarseasca o asemenea crima?
Pe 26 decembrie 2001, imediat dupa miezul noptii, Maye in varsta de 21 de ani dormea in duplexul lui cu televizorul deschis, adica era mult zgomot in casa. Inainte cu cateva ore el si-a adormit fiica, ce avea 18 luni. Imediat dupa ce a adormit si el a fost trezit de un grup de oameni inarmati care voiau sa intre in casa. Fiind confuzat, a luat pistolul pe care il avea in noptiera, si a tras trei focuri.

Astfel, la cateva secunde dupa acesta s-a dezmeticit si-a dat seama ca a impuscat mortal un politist. Echipa de politie primise un pot de la un informator ca in duplexul respectiv locuia un traficant de droguri, mai tarziu s-a dovedit faptul ca informatorul era un rasist dependent de droguri. Din pacate, Maye nu a impuscat orice fel de politist, ci seful Politiei, Ron Jones. Astfel a ajuns Cory Maye sa fie arestat si acuzat de uciderea intentionata a unui ofiter de politie.

Povestea lui Maye este una in care apare problema rasei sale, mediul rural din sud, excesele din razboul impotriva drogurilor, nedreptatea din sistemul judiciar penal si instinctele unui tata de a-si proteja fiica. Toate acestea au fost semnalate in anul 2005 cand editorului unei reviste a publicat povestea barbatului pe blogul sau, Agitator.

Norocul, daca se poate numi asa, a fost faptul ca pe data 2 decembrie 2010 Curtea Suprema de Justitie din Mississippi a emis o decizie conform careia Maye are dreptul la un nou proces pe motiv ca instanta de judecata a refuzat in mod necorespunzator dreptul de autoaprare.

sursa:www.protv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu