luni, 25 aprilie 2011


Lotul naţional de judo şi-a încheiat evoluţia la Europene


Membrii lotului naţional de judo au încheiat, astăzi, cu evoluţii modeste Campionatul European, care se desfăşoară la Istanbul (Turcia).

Vasile Panfil şi Ion Remarenco, ambii la categoria de greutate pînă la 90 de kilograme au pierdut în meciurile inaugurale disputate. Primul a fost depăşit de Kirill Denisov (Rusia), fiindcă a mizat, în temei, pe un singur procedeu, iar adversarul său a găsit antidotul necesar pentru a obţine victoria. Ion Remarenco, aflat într-o condiţie fizică bună, i-a cedat experimentatului Mattew Purssey din Marea Britanie, deşi l-a condus la scor pînă în minutul patru al meciului. Rivalul său l-a prins în lupta la sol cu un procedeu dureros din sambo – contraarticulaţia mîinii, obligîndu-l să cedeze.

Cea mai bună evoluţie dintre cei nouă membri ai lotului naţional, care au pierdut toţi în primele meciuri disputate, a avut-o Sergiu Toma. El a disputat şase meciuri dintre care, ieri, i-a învins în cinci dintre ele pe Vanco Sarafov (Macedonia) în 3 minute şi 56 de secunde, cu scorul 10-0, pe Aleksandar Kukolj (Serbia) – ippon după un minut şi 51 de secunde, pe Aliaksandr Stsiashenka din Belarus, în 3 minute şi 50 de secunde, prin descalificarea adversarului, pe Ole Bischof (Germania, campion olimpic), prin ippon, după un minut şi 25 de secunde, pe Sirazhudin Magomedov (Rusia) – prin hansoke-make (descalificare), după 4 minute şi 57 de secunde.

Înfrîngerea din prelungirile finalei disputată circa şapte minute cu campionul european, mondial şi olimpic Elknur Mammadlî din Azerbaidjan i-a adus, în premieră, medalia de argint. Sergiu Toma este campion european de cadeţi la categoria de greutate de pînă la 66 de kilograme, cîştigător al superturneului de la Paris, participant la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu