sâmbătă, 28 august 2010

Pentru unii sarbatoare, pentru altii clipe lungi de durere. Inca o familie din Moldova isi asteapta fiul acasa, in sicriu. Eduard Hlibciuc este soferul microbuzului, care a fost implicat intr-un grav accident de circulatie in Ungaria si in care si-au pierdut viata in total 6 moldoveni. Avea doar 34 de ani si multe planuri de viitor, pe care nu a mai apucat sa le realizeze.


Eduard Hlibciuc conducea in acea noapte microbuzul ce se indrepta spre Moldova.

Venea acasa, unde era asteptat de cei dragi. Nu a mai ajuns. La cativa kilometri de granita dintre Romania si Ungaria a fost lovit in plin de un camion, iesit pe contrasens, inca din motive neclare.

Corpul neinsufletit al lui Eduard urmeaza sa ajunga in aceasta seara acasa, in satul Mihailovca din raionul Cimislia.

Eduard avea 34 de ani si urma in curand sa se casatoreasca, pentru a doua oara. Din prima casatorie, avea doi copii gemeni.

Era stalpul familiei si avea grija de toti, mai ales de mama sa, care este grav bolnava.

Din cei 9 oameni aflati in microbuz, doar trei au supravietuit. Corpurile neinsufletite urmau sa ajunga in aceasta noapte la Chisinau. Microbuzul moldovenesc, care venea din Italia a fost lovit in plin de un camion cu numere de inmatriculare romanesti. Acum politia ungara urmeaza sa stabileasca toate circumstantele tragediei.Presa ungară anunţase iniţial despre decesul a cinci cetăţeni moldoveni şi a unui român, care se afla la volanul unui camion, din cauza căruia s-a produs accidentul. Între timp, încă un moldovean s-a stins din viaţă la spital. Totodată, alţi trei moldoveni au fost răniţi, unul fiind în stare gravă.

Cercetările preliminare arată că accidentul s-a produs din cauza că camionul cu numere de înmatriculare româneşti a încercat să intre în depăşire, astfel intrând într-o coliziune frontală cu microbuzul moldovenesc, care se întorcea la Chişinău din Padova (Italia).

Accidentul s-a produs pe drumul 42, între Biharkeresztes şi Artand, aproape de graniţa româno-ungară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu